Onderhoud & Reparatie

Het is erg belangrijk om uw auto goed en tijdig te onderhouden zodat uw auto in topconditie blijft, en u niet tegen vervelende problemen aanloopt. Zo voorkomt u pech langs de weg en onnodige dure reparaties.

Gelukkig bieden wij voordelige onderhoudspakketten waarbij u weer veel zorgeloze kilometers kan maken.

Hieronder vind u een aantal populaire onderhoudsbeurten en reparaties die wij bieden. Kunt u niet vinden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op voor een offerte.

Kleine onderhoudsbeurt

Een kleine onderhoudsbeurt is meestal iedere 15.000km of jaarlijks nodig. Bij een kleine beurt vervangen wij onder andere de motorolie + filter, vullen we alle vloeistoffen bij waar nodig, en wordt uw auto aan een volledige technische controle onderheven. Zo weet u zeker dat u voorlopig weer veilig en zorgeloos de weg op kan.

U kunt al vanaf €125 terecht bij ons voor een kleine beurt.

Grote onderhoudsbeurt

Een grote onderhoudsbeurt is meestal iedere 60.000km nodig. Een grote beurt is uitgebreider ten opzichte van een kleine beurt en vervangen we ook het luchtfilter, interieurfilter, de bougies (benzine), het dieselfilter (diesel) en wordt de remvloeistof ververst als dit nodig is.

Voor de grote beurt kunt u vanaf €240 bij ons terecht.

Remmen vervangen

Remmen zijn net zoals de banden en de koppeling, een slijtage onderdeel. Het is daarom belangrijk om ze regelmatig te controleren op slijtage en tijdig te vervangen. Wij controleren de remmen altijd tijdens uw werkplaats bezoek en adviseren u vrijblijvend over het maximale rijbereik.

De kosten voor het vervangen van de remmen verschillen per merk/type auto en of de remblokken, remschoenen en/of remschijven vervangen moeten worden. Neem contact op voor een offerte of afspraak.

Banden vervangen

Door met versleten banden door te rijden neemt u onnodig risico. In gevaarlijke situaties, zoals noodstops of scherpe bochten, bieden versleten banden een stuk minder grip en loopt u verhoogd risico op een ongeval, vooral op nat wegdek.

Bij het vervangen van uw banden monteren we altijd een nieuw ventiel en balanceren we het wiel alvorens we het weer op de auto monteren.

De kosten voor het vervangen en balanceren van de banden kan bij ons al vanaf €65 per band.

Distributieriem vervangen

Het is erg belangrijk om uw distributieriem tijdig te vervangen om zo ernstige motorschade te voorkomen voordat deze breekt of scheurt.

De distributieriem moet meestal tussen de 60.000 en 120.000km vervangen worden. Bij ons kunt u de distributieriem gemakkelijk en snel laten vervangen en nemen ook meteen alle bijbehorende onderdelen mee zoals de loop/span rollen en de waterpomp, en dat alles voor een all-in prijs.

De kosten voor het vervangen van de distributieriem kan bij ons al vanaf €300.

Koppeling vervangen

Maakt uw auto een hoop toeren bij het optrekken maar komt hij amper vooruit? Dan is de kans groot dat uw koppeling is versleten en hierdoor is gaan slippen.

De koppeling is een slijtage deel en zal vaak tussen de 100.000 en 200.000km vervangen moeten worden. Laat hem op tijd vervangen voordat u niet meer kunt schakelen.

Bij ons kunt u uw koppeling incl. druklager al vanaf €300 laten vervangen.

Automatische transmissie verversen

De automatische transmissie verversen is erg belangrijk. De olie in de automaat wordt, net als motorolie oud en vervuild, wat kan zorgen voor diverse rijklachten tot zelfs het stoppen van functioneren van de gehele automaat.

Voorkom dure reparaties aan de automaatbak en laat de olie incl. filter tijdig vervangen.

De automaatbakolie + filter vervangen wij al vanaf €200.